Web Projeleri

Bütün ülkede hatta dünyada yüz binlerce insanın kullanacağını düşündüğünüz projeleriniz mi var? Gelin tanışalım fikirlerinizi gizlilik içerisinde tartışalım. Projenizi aktardığınız andan itibaren biz de sürece dahil olur, mevcut düşüncelerinize ek olarak fark yaratabilecek düşüncelerimizi size sunmaya başlarız. Çünkü projeleriniz bizim için oldukça değerli ve sizi heyecanlandırdığı kadar bizde de pozitif duygular yaratıp daha önce atlamış olduğunuz detayları eklememize, projenizi kusursuz işleyen bir yapıya dönüştürmeye çalışırız. Bu yaratım süreci ve yapım aşaması farklı adımlardan oluşur bunlar:

web projeleri

İlk Adım Planlama;

  1. Her şeyden önce sizinle birlikte projenin ihtiyaç duyduğu ana modüller analiz edip, proje amaçları ve hedefleri detaylandırıyoruz.
  2. Projede ki varsayımları göz önüne alarak hedef kitlenize yönelik bütün faydaları madde madde ele alıp varsayımların geçerliliğini analiz ediyoruz.
  3. Sizin gibi bizde mükemmeliyetçiyiz, ama vakit nakittir. Projenizin varsa benzer projelere rakip olabilecek seviyede, ana işlevselliği ile piyasaya çıkabilmesi için gerekli bütün özellikleri barındıracak ilk fazı belirliyoruz.
  4. İlk fazın planlanmasının ardından artık yayında olan projeniz için belirlenen hedef kitleyi, projenize yönlendirmek için gerekli reklam ve tanıtım modellerini, yöntemlerini ayrılan bütçe doğrultusunda belirliyoruz.
  5. Diğer fazları da versiyonlar halinde planlarken her seferinde hangi özelliğin, projenizi en kısa sürede mükemmelliğe ulaştıracağına karar vererek ilerliyoruz.
  6. Performansı ve maliyetleri göz ardı etmeden yazılım dillerini, mimariyi ve sunucu gereksinimleri belirliyoruz.

İkinci Adım Tasarım;

  1. Tasarım sürecine genel itibariyle projenizin kurumsal kimliğini oluşturabilmek adına logo tasarımı ile başlıyoruz.
  2. Ardından proje daha yayına bile çıkmadan yatırımcı görüşmeleri yada ön görüşmelerde ciddiyetinizi göstermek için kullanmak isteyeceğiniz, antetli kağıt, sunum dosyası, tanıtım broşürü gibi kurumsal kimliğin diğer öğelerini de hazırlıyoruz.
  3. Artık projenizin bir duruşu, bir kimliği olduğuna göre bu çizgiyi taşıyacak bir web arayüz tasarımına başlayabiliriz. Web arayüz tasarımı sırasında kullanıcıların artık %80’inin interneti cep telefonları üzerinden kullandığını unutmadan, mobil uyumluluğu göz ardı etmeden bir tasarım oluşturuyoruz.
  4. Projenizin muhtemelen Android ve IOS versiyonları da olsun istiyorsunuz. Biliyoruz uygulamaların acelesi yok sonra olsa da olur ama uygulama tasarımlarını hem güven kazanmak hem fikir almak adına görüşmeler sırasında gösterebilmek istersiniz. Bu yüzden web arayüz tasarımınızla bütünlük arz edecek, kullanım alışkanlıklarını koruyacak uygulama arayüzlerini de tasarlıyoruz.
  5. Bütün tasarımların her aşamasında kullanım kolaylığı ve kullanıcı deneyimi açısından analiz edilerek kullanıcıların projenin işleyişine göre en kısa sürede amaca ulaşabilecekleri yapıların oluşturulmasına dikkat ediyoruz.

Üçüncü Adım Arayüz Yazılımı;

  1. Tasarım sürecinde hazırlanan web arayüz tasarımları tekrar gözden geçirilerek gerekli bileşenler ve kullanılması gereken dil ve teknolojileri belirleriz.
  2. Arayüz yazılımı yapılırken uluslar arası standartlarına uygun, arama motorları tarafından kolaylıkla anlaşabilecek (SEO’ya uygun), bütün cihazlarda doğru şekilde görüntülenecek ( responsive ) şekilde yazılıma başlarız.
  3. Daha sonrasında gereksinim duyulabilecek yeni sayfaların ve bileşenlerin kolaylıkla entegre edilebileceği gibi modüler bir yapıda yazılımı geliştiririz.

Dördüncü Adım Sunucu Taraflı Yazılım;

  1. Yazılımı yapılmış olan arayüzleri ve planlanmış olan gelecek fazları da göz önünde bulundurarak kullanılması gereken dil ve teknolojileri belirliyoruz.
  2. Daha önce ki süreçlerde belirlenmiş olan gereksinimlere ve teknolojilere uygun olarak, yönetimini bünyemizde yaptığımız, yüksek güvenlikli bir sunucu yapılandırıyoruz.
  3. Veri tabanı mimarisini ve ilişkilerini hazırlıyoruz.
  4. Gelecek de ihtiyaçların değişmesi, kurgusal mantıkların değişmesi ihtimaline karşı esnek bir modelleme kullanarak veri tabanı ilişkilerini kurarız.
  5. Yazılımı servisler vasıtasıyla cömertleştiririz. Böylece sunucu taraflı yazılım sadece projenizin sadece web tarafında değil, gelecekte yazılacak olan Android, OIS, masaüstü vb. diğer uygulamalara da hizmet verebilir.

Beşinci Adım Test;

  1. Yazılım geliştirme sürecinde her bir fonksiyonda zaten test edilmiş olan projenizi her versiyonda tekrar test ederiz.
  2. Bütün çıktıların ve girdilerin doğru şekilde sonuçlandığından emin oluruz.
  3. Çeşitli güvenlik testleri yaparak yazılımdaki açıkları kapatırız.
  4. Hedeflenen maksimum anlık kullanıcı sayısını baz alarak, projenin bu yoğunluklar altında aynı performansta çalışacağına emin olmak adına stres testleri yaparız.
  5. Her versiyonda genel kullanıma açılmadan önce alfa ve beta sürümleri ile testler sırasında fark edilemeyen küçük ve nadir hatalar giderilir.
  6. Bir yazılım projesini yaşayan, gelişen, büyüyen bir canlı gibi düşünmek gerekiyor. Bu süreçler bittiğinde elbette ki işimiz bitmiş olmuyor. Her zaman destek vermek için hazır bekliyor oluruz.